Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Caribbean Cocktail Fotografie Interactieve kaart Links Contact/Disclaimer Album-editions Miami Florida Keys Cruises Aruba Bahama's Cuba Curaçao Puerto Rico Saba St. Kitts St. Lucia St. Maarten St. Thomas Overige bestemmingen Caribbean sunsets English Test 

St. Maarten

De twee eilandengroepen die de Nederlandse Antillen uitmaken liggen meer dan 800 km uit elkaar. In het noorden liggen Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba (de Bovenwindse eilanden) en in het zuiden Aruba, Bonaire en Curaçao (de Benedenwindse eilanden).

Voor méér informatie over St. Maarten: KLIK HIER

Terug naar interactieve kaart

St. Maarten

Zowel over water als door de lucht: aankomst op St Maarten is altijd spectaculair!Klik op de foto voor een beeldvullende versie.

De Hollanders waren als handelaren vanaf het begin betrokken bij de Europese ontdekking en kolonisatie van het Caribisch gebied.De West Indische Compagnie koos zijn handelsposten op strategische routes, zo ook op het Bovenwindse eiland St. Maarten. De haven van Sint Maarten groeide in de 17e en 18e eeuw dan ook uit tot een welvarende handelshaven.Net als vele andere Caribische eilanden wisselden de Nederlandse Antillen ook verscheidene malen van eigenaar. In 1648 werd het 96km2 grote eiland uiteindelijk verdeeld tussen Frankrijk en Nederland.Ondanks de nodige schermutselingen door de eeuwen heen bestaat Sint Maarten tot op de dag van vandaag nog steeds uit een Frans en Nederlands deel, elk met een eigen indentiteit.

St. Martin avec la capitale Marigot

Klik op een foto in de webgalerie voor een beeldvullende impressie van het Franse deel van St. Martin.

St. Maarten is een topbestemming voor cruiseschepen en de belastingvrije haven van de Nederlandse hoofdstad Philipsburg is vol koopjes.Klik op een foto in de webgalerie voor een beeldvullende impressie van Philipsburg.

Het eiland St. Maarten is ook befaamd om zijn prachtige baaien en stranden.Klik op een foto in de webgalerie voor een beeldvullende impressie.


http://www.landenkompas.nl/sint-maarten