Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Caribbean Cocktail Fotografie Interactieve kaart Links Contact/Disclaimer Album-editions Miami Florida Keys Cruises Aruba Bahama's Cuba Curaçao Puerto Rico Saba St. Kitts St. Lucia St. Maarten St. Thomas Overige bestemmingen Caribbean sunsets English Test 

St. Lucia

Terug naar interactieve kaart

Voor méér informatie over St. Lucia: KLIK HIER

St. Lucia

Suiker en rum

De vier Windward Islands zijn slechts topjes van van enorme vulkanen langs de breuklijn van de Atlantische en Caribische tektonische platen. De Windward Islands zijn zo hoog dat ze de regenwolken vanaf de Atlantische Oceaan opvangen. In combinatie met de vulkaanbodem zijn de eilanden daardoor zeer vruchtbaar. St. Lucia was vanwege deze vruchtbaarheid één van de meest gewilde plantage eilanden in het oostelijk Caribisch gebied. Het midden van het eiland bestaat uit bergachtig regenwoud omgeven door koksbossen, bananen- én suikerrietplantages!De Fransen waren de eersten die Saint Lucia koloniseerden. In 1660 sloot de Franse regering een verdrag met de inheemse bevolking van het eiland. Gedurende de periode 1663-1669 grepen de Engelsen echter de macht op het eiland. Na 14 oorlogen met Frankrijk, kregen de Engelsen het eiland in 1814 definitief in handen. Saint Lucia werd op 22 februari 1979 onafhankelijk en maakt onderdeel uit van het van het Britse Gemenebest.Niet alleen in de hoofdstad Castries, maar op het hele eiland is de Britse én Franse sfeer verweven met een flinke dosis Creoolse invloeden!

Wat heeft Columbus met 'vuurwater' te maken? Want toen Columbus in 1492 de eerste eilanden in het Caribisch gebied 'ontdekte', kon hij niet vermoeden daarmee de eerste stap te hebben gezet naar de toevallige ontdekking van rum.Door het lokale klimaat ging het suikerriet dat hij vanuit Europa naar het Caribisch gebied had meegebracht tijdens de suikerproductie spontaan gisten!Zo ontstond een alcoholhoudende lokale drank die men RUM ging noemen. Door de enorme bloei van de rietsuikercultuur op een aantal Caribische eilanden* steeg ook de productie van rum navenant, met alle positieve maar ook negatieve gevolgen van dien.

* Zie ook de webpagina over St. Kitts

De charmantenatuurlijke havenvan Castries.

Klik een foto in de webgalerie aan met uw muis en start de uitgebreide beeldvullende foto impressie van St. Lucia.


http://www.landenkompas.nl/saint-lucia