Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Caribbean Cocktail Fotografie Interactieve kaart Links Contact/Disclaimer Album-editions Miami Florida Keys Cruises Aruba Bahama's Cuba Curaçao Puerto Rico Saba St. Kitts St. Lucia St. Maarten St. Thomas Overige bestemmingen Caribbean sunsets English Test 

St. Kitts

St. Kitts

Terug naar interactieve kaart

De Leeward Islands vormen de kop van de Kleine Antillen, zijn bergachtig en van vulkanische oorsprong. De eerste geslaagde Britse kolonie in het Caribisch gebied was het in dit gedeeltte van de archipel liggende eilandje St. Kitts.Toen Columbus hier in 1493 langs voer noemde hij het naar zijn eigen beschermheiligeen die van de reizigers: St. Christoffel; door de kolonisten later verengelst en ingekort tot St. Kitts. In 1623 besloten Engelse en Franse kolonisten St. Kitts te delen in een gezamenlijke poging het eiland te ontdoen van de ongastvrije Carib indianen. Toen die eenmaal verslagen waren ruziede beide bezettters nog lange tijd om de zeggenschap maar werd het eiland uiteindelijk aan het Britse Caribisch bezit toegevoegd.De in de 17e eeuw geïntroduceerde rietsuikercultuur bracht het eiland grote welvaart.Door de introductie van de bietsuiker in met name Amerika én internationale concurrentiestortte de rietsuikercultuur aan het begin van de 20e eeuw volledig in en werd St. Kitts, net als de andere Caribische suikereilanden, aan haar lot overgelaten.Pas in 1983 werd St. Kitts onafhankelijk.

St. Kitts scenic railway

Om de suikerproductie nieuw leven in te blazen werd in 1912 bij de hoofdstad Basseterre een moderne suikerfabriek gebouwd die de productie van de suikermolens op het platteland moest overnemen. Om de suiker aan te voeren werd over de westkant van St. Kitts een spoorlijn aangelegd, die de rietsuiker naar de fabriek moest transporteren. De suikerproductie werd uiteindelijk in 2005 gestaakt.De enige spoorlijn in het Caribisch gebied overleefde en is nu nog de herinnering aan de hoogtijdagen van de Caribische suikercultuur!

Klik op de foto voor een beeldvullende versie

De cruiseschepen meren af aan de nieuwe terminal bij de hoofdstad Basseterre.

Suiker en slavernij

Suiker en slavernij, de twee pilaren van het kolonialisme in het Caribisch gebied. Eén van de proefgewassen die Columbus in 1492 meenam naar dit gebied was suikerriet. Door het succes van de eerste oogst en de grote vraag naar suiker in Europa werden veel eilanden volgeplant met suikerriet.

Klik op een foto in de webgalerie voor een beeldvullende impressie van St. Kitts.

Voor méér infomatie over St. Kitts: KLIK HIER


http://www.landenkompas.nl/saint-kitts-en-nevis