Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Caribbean Cocktail Fotografie Interactieve kaart Links Contact/Disclaimer Album-editions Miami Florida Keys Cruises Aruba Bahama's Cuba Curaçao Puerto Rico Saba St. Kitts St. Lucia St. Maarten St. Thomas Overige bestemmingen Caribbean sunsets English Test 

Saba

Saba

De twee eilandengroepen die de Nederlandse Antillen uitmaken liggen meer dan 800 km uit elkaar. In het noorden liggen Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba (de Bovenwindse eilanden) en in het zuiden Aruba, Bonaire en Curaçao (de Benedenwindse eilanden).

Terug naar interactieve kaart

Uitzicht op Saba (L) en St. Eustatius (R).

Het slechts 13km² metende eiland Saba rijst als een kale rots uit zee.

Met zijn ongeveer 1.500 inwoners is Saba het kleinst bewoonde eiland van de Nederlandse Antillen en ligt 30 km. ten zuiden van St. Maarten.Saba is een slapende vulkaan en de 877 meter hoge Mount Scenery is het hoogste punt van het eiland (én van het gehele Koningkrijk der Nederlanden!). Nadat Columbus het eiland in 1493 had 'ontdekt' werd Saba in 1632 Nederlands bezit. Nadien verviel Saba regelmatig aan andere naties (w.o. Frankrijk, Spanje en Engeland), maar kwam in 1816 definitief bij Nederland.Het klimaat is vochtig en tropisch en daardoor is Saba begroeid met regenwoud.Hoofdstad van Saba is The Bottom en ligt in een glooiende vallei.De uitzichten op het eiland zijn weergaloos mooi!

Klik op een foto in de webgalerie voor een beeldvullende impressie van Saba.

Voor méér informatie over Saba: KLIK HIER


http://www.landenkompas.nl/saba