Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Caribbean Cocktail Fotografie Interactieve kaart Links Contact/Disclaimer Album-editions Miami Florida Keys Cruises Aruba Bahama's Cuba Curaçao Puerto Rico Saba St. Kitts St. Lucia St. Maarten St. Thomas Overige bestemmingen Caribbean sunsets English Test 

Overige bestemmingen

Bonaire

Belize

Jamaica

Terug naar interactieve kaart

Voor méér informatie over Bonaire: KLIK HIER

Voor méér informatie over Belize: KLIK HIER

Voor méér informatie over Jamaica: KLIK HIER

© map: Dynacolor Graphics, Miami USA

De twee eilandengroepen die de Nederlandse Antillen uitmaken liggen meer dan 800 km uit elkaar. In het noorden liggen Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba (de Bovenwindse eilanden) en in het zuiden Aruba, Curaçao én Bonaire (de Benedenwindse eilanden).Bonaire, met de hoofdstad Kralendijk, is vooral bekend als één van de mooiste duiklocaties in het Caribisch gebied en ademt een rustige en ongedwongen sfeer!

Klik op een foto in de webgaleries voor beeldvullende impressies van Bonaire.

Jamaica is één van de grotere eilanden in het Caribisch gebied. Door haar rijke historie is de Jamaicaanse cultuur een bruisende mix van Afrikaanse en Europese invloeden. Met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar heeft Jamaica een van de grootste toeristenindustrieën van de Caribische eilanden.

Klik op een foto in de webgalerie voor een beeldvullende impressie van Jamaica

Klik op een foto in de webgalerie voor een beeldvullende impressie van Belize-City.

Gefotografeerd met Nikon F80

Bonaire Marine Park

De kustlijn rondom Bonaire is beschermd gebied.

Zuid Bonaire

Kralendijk verkennen

Zoutpannen, Pekelmeer en slavenhuisjes.

Belize (het voormalige Brits Honduras) ligt in Centraal Amerika en grenst aan Mexico en Guatamala en werd voor de komst van de Spanjaarden naar dit gebied bewoond door de Maya's.Belize City wordt door cruiseschepen aangedaan op de routes door de westelijke Caribbean.

De Caribische eilanden

De 3.300 km lange eilandenboog in het Caribisch gebied strekt zich uit van de noordoostpunt van Zuid-Amerika tot aan Florida in Noord-Amerika. Het gebied wordt in het zuidoosten omsloten door de Caribische Zee en in het noordwesten door de Atlantische oceaan.De Caribische eilanden zijn onderverdeeld in drie groepen: de Bahama eilanden nabij Florida, de Grote Antillen en de Kleine Antillen.De Grote Antillen bestaan uit Cuba, Hispaniola (Haïti en de Dominicaanse Republiek) en Puerto Rico. Alle overige Caribische eilanden vallen onder de kleine Antillen. Bij de kleine Antillen wordt ook nog een onderverdeling gemaakte in de Bovenwindse en Bendenwindse eilanden. Deze verdeling dateert nog uit de tijd van de zeilzeevaart en vindt haar oorsprong in de liggen van deze eilanden ten opzichte van de hier altijd waaiende noordoostpassaat.


http://www.landenkompas.nl/bonaire http://www.landenkompas.nl/belize http://www.landenkompas.nl/jamaica