Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Caribbean Cocktail Fotografie Interactieve kaart Links Contact/Disclaimer Album-editions Miami Florida Keys Cruises Aruba Bahama's Cuba Curaçao Puerto Rico Saba St. Kitts St. Lucia St. Maarten St. Thomas Overige bestemmingen Caribbean sunsets English Test 

Florida Keys

Florida Keys

Voor méér informatie over de Verenigde Staten: KLIK HIER

Terug naar interactieve kaart

In zuidwestelijke richting vanaf de zuidpunt van Florida liggen de Keys, een keten van kleine eilandjes die met elkaar verbonden worden door de ruim 200 km. lange Overseas Highway. De autorit van Miami naar Key West is een belevenis!In 1905 begon men op dit traject met de aanleg van een spoorlijn om de Keys met het vaste land te verbinden. Het gevecht met de natuurelementen kostte 700 arbeiders het leven maar de spoorlijn kon 8 jaar later in 1912 toch in gebruik worden genomen. Met de trein en de stoomboot kon men toen vanuit Miami, via Key West, naar Havana op Cuba reizen!In 1935 maakte een zware orkaan een einde aan deze Overseas Railroad. In 1938 begon de staat met de aanleg van een autoweg waarvan delen van de oude spoor-bruggen als fundering werden gebruikt.

Klik op de kaart voor vergroting

Florida Keys

Klik op de webgaleries voor beeldvullende impressies van de Florida Keys

Overseas Highway

De 200 km. lange Overseas Highway verbindt de eilanden via een stelsel van bruggen.

Bahia Honda

Bahia Honda State Park, een beschermd gebied van 212 ha. met de mooiste stranden van de Keys, tropische natuur en veel watervogels.

Overseas Railroad

Onderweg naar Key West zien we nog veel restanten van de oude Overseas Railroad.

Key West

Eindpunt van de Overseas Highway is Key West, de zuidelijkste plaats van Noord Amerika. De Caribische invloed is overduidelijk!


http://www.landenkompas.nl/verenigde-staten