Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Caribbean Cocktail Fotografie Interactieve kaart Links Contact/Disclaimer Album-editions Miami Florida Keys Cruises Aruba Bahama's Cuba Curaçao Puerto Rico Saba St. Kitts St. Lucia St. Maarten St. Thomas Overige bestemmingen Caribbean sunsets English Test 

Curaçao

De twee eilandengroepen die de Nederlandse Antillen uitmaken liggen meer dan 800 km uit elkaar. In het noorden liggen Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba (de Bovenwindse eilanden) en in het zuiden Aruba, Bonaire en Curaçao (de Benedenwindse eilanden).

Terug naar interactieve kaart

Voor méér informatie over Curaçao: KLIK HIER

Curaçao

Playa Grandi

Aan de noordkust van Curaçao géén parelwitte stranden maar een ruige kust van rotsen en kliffen waar de golven, veroorzaakt door de altijd waaiende noordoost passaat, vrij spel hebben.

Curaçao is sinds de 17e eeuw het belangrijkste Nederlandse bezit in het Caribisch gebied. Nadat de Spanjaarden in 1499 de Benedenwindse eilanden tot 'nutteloze eilanden' hadden verklaard zag de West Indische Compagnie het potentieel van de St. Annabaai*.Men versterkte de haveningang en begon binnen een stevige muur met de bouw van Willemstad. De enorme natuurlijke haven van Curaçao is de grootste in de regio en een belangrijke pijler onder de lokale economie. Ook de financiële sector en het toerisme zijn belangrijke bronnen van inkomsten voor Curaçao.

Oók op Curaçao, in alle windrichtingen, prachtige baaien en stranden.Klik op een foto in de webgalerie voor een beeldvullende impressie.

*Sint Annabaai

Willemstad wordt in tweeën gedeeld door de Annabaai. Aan de westkant ligt Otrabanda en aan de Oostkant grenst de Handelskade aan de centrumwijk Punda.

Het gezicht op de bontgekleurde gevels aan de Handelskade in Willemstad is inmiddels wereldberoemd en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.Klik op een foto in de webgalerie voor een beeldvullende impressie van de omgeving van de Handelskade en de Emma pontonbrug die de verbinding vormt tussen Punda en Otrabanda.

Flora en fauna

Klik op een foto in de webgalerie voor een beeldvullende impressie van de flora en fauna van Curaçao


http://www.landenkompas.nl/curacao