Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Home Caribbean Cocktail Fotografie Interactieve kaart Links Contact/Disclaimer Album-editions Miami Florida Keys Cruises Aruba Bahama's Cuba Curaçao Puerto Rico Saba St. Kitts St. Lucia St. Maarten St. Thomas Overige bestemmingen Caribbean sunsets English Test 

Cuba

Terug naar interactieve kaart

Voor méér informatie over Cuba: KLIK HIER

Cuba

Cuba is het grootste eiland in de Caribische Zee!Het is drieënhalf keer zo groot als Nederland (1.250 km lang) en ligt 145 km ten zuiden van Florida. "Dit is het mooiste land dat menselijke ogen ooit hebben gezien" sprak Columbus toen hij in 1492 aan land ging. Met zijn komst begon de veelbewogen geschiedenis van dit eiland. Tijdens 400 jaar Spaanse bezetting viel Cuba ook regelmatig ten prooi aan de Engelsen en de Fransen maar ook aan piraten. Eind 19e eeuw verlieten de Spanjaarden Cuba en kwamen de Amerikanen en hadden pro-Amerikaanse dictators het voor het zeggen. In 1959 kwam Fidel Castro door een staatsgreep aan de macht en werden de Amerikanen 'afgelost' door de Sovjets. Na de val van het Russische communisme in 1990 werd Cuba voor het eerst sinds de komst van Columbus onafhankelijk en behoort tot geen enkele geopolitieke invloedssfeer meer. Sinds 2008 is de feitelijke macht in handen van Fidel Castro's broer Raoul.Volgens zowel Cubaanse als Amerikaanse sanctiewetgeving en handelsembargo's is het voor Amerikaanse rederijen helaas nog onmogelijk om Cuba als bestemming in hun routes door het Caribisch gebied op te nemen.Reizen over Cuba is een belevenis! Altijd een stralende zon; overal de aanstekelijk klinkende zwoele ritmes van salsa, rumba en merengue; oude Amerikaanse auto's uit de jaren vijftig die door de kleurrijke vervallen straten van Havana rijden tegen een decor van de vergane glorie van de koloniale architectuur; straatorkestjes van oude mannen die nog muziek maken dat het een lieve lust is.

Amerikaanse auto's uit de jaren vijftig in de kleurrijke vervallen straten van Havana.Klik op een foto in de webgalerie voor een beeldvullende impressie.

Klik op een foto in de webgalerie voor een beeldvullende impressie van Havana.

Gefotografeerd met Nikon F80

Gefotografeerd met Nikon F80


http://www.landenkompas.nl/cuba